Monday, November 15, 2010

Midagi loomasõpradele :) Hüljatud elevantide kodu Pinnawelas

Pinnawela asub Sri Lanka saare keskosas, kus asub hüljatud elevantide kodu. Alates 1975 aastast on seal kasvatatud vanematest ilma jäänud elevandipoegi, keda leiti džunglist. Varjupaigas saavad elevandipojad veidi haridust, seejärel suunatakse nad erinevatesse loomaaedadesse üle kogu maailma.

Elevantidel on kindel päevakava, mille järgi päevad mööduvad. Hommikul kell kaheksa saavad elevandipojad piima ja saavad jalutada 12 hektari suurusel maalapil. Iga päev kell 10.00 ja 14.00 jalutavad loomad Maha Oya jõe äärde, et võtta kahetunnine vann. Nelja ja kuue vahel viiakse elevandid talli ning antakse seal õhtune söök. Iga loom saab päevad umbes 75 kilogrammi lehti ja muud rohelist ning kaks kilogrammi toidusegu.

Kindlatel kellaaegadel on võimalik näha, kuidas elevante jões vannitatakse ja väiksemaid elevante lutipudelist toidetakse. Väikse jootraha eest on võimalik elevandiga koos pilti teha. Praeguseks on Pinnawelast saanud üheks suuremaks elevantide hooldekodusks ja on maailmas üsna tuntud.


Parimat kõigile,
Kadi

No comments:

Post a Comment