Thursday, November 4, 2010

Kasulik teada: Hiina

Tervist! :)

Kui mina üksinda reisima hakkasin, siis käskis mul ema alati tutvuda välisministeeriumi kodulehel oleva informatsiooniga, et oleksid kõik paberid paigas ja süstid tehtud :)!

Niisiis, mõtlesingi uurida, mida peaks üks inimene teadma ja tegema enne Aasia riikidesse minemist. Võtaks siis näiteks Hiina - hirmsuur maa ja nii palju inimesi ja kultuuri.

Selgub, et kui Eesti kodanik soovib Hiinasse reisida, siis peab tal olema viisa. Viisa saamiseks tuleb pöörduda Hiina saatkonna poole. Viisa tegemisele järgneb aga märksa karmim lugu - viisa kehtivusajast kinni pidamine. Tegelikult on olukord lihtne ja loogiline - kui tähtaega ületad tuleb maksta kopsakas trahv või kanda vanglakaristust. Mina sellega nalja ei teeks!

Oluline on ka teada, et Hiina asub piirkonnas, kus võib tihti esineda maavärinaid. Väga kasulik teada!

Kindlasti soovitatakse teha reisikindlustus ning kanda kaasas isikut tõendavat dokumenti või selle koopiat, sest sealne politsei või teha pistelisi kontrolle.

Leidsin ka selliseid näpunäiteid:
  • Pidage meeles, et ilma valitsuse loata ei tohi osaleda demonstratsioonidel ega jagada poliitilisi lendlehti ning teid võidakse selle tegevuse eest arreteerida.
  • Avalikus kohas alkoholijoobes viibimine ei ole üldiselt aktsepteeritud ja tõenäoliselt tuleb sellest pahandusi.
  • Narkootikumide omamine ja tarbimine on keelatud. Narkootikumidega seotud seaduserikkumiste eest on Hiinas ettenähtud ranged karistusmäärad, sealhulgas surmanuhtlus.
  • Vähesed hiinlased räägivad võõrkeeli ja inglise keelt eriti ei kasutata

Mõnusat avastamist!
R:)

No comments:

Post a Comment