Monday, November 15, 2010

Salakavalad hindud

Tänapäeval, kus kõik on nii lihtsalt kätte saadav on hakanud inimesed väga palju reisima just omal käel. Otsides, tuhnides, võrreldes, broneerides ning ettevalmistades kõik reisi üksik osad ise. Minu vanemaid on juba kolmandat aastat nakatanud India pisik, mis tähendab, et juba kolmandat aastat järjest on neil plaanis minna talvituma Indiasse, täpselt samasse kohta, täpselt samade inimeste juurde ning täpselt samamoodi reisides. Ainus erinevus on, et iga aastaga muutub nende reis pikemaks. Alguses oli see mõned nädalad, see kord lähevad nad lausa kuusk ajaks sinna elama. Mis värk nende vanemate inimestega on, et nad mitu aastat järjest on nõus minema TÄPSELT samasse kohta ja aina pikemaks ajaks?

Küsides nende käest, miks nad kuskile mujale ei lähe, vaid taaskord India kasuks otsustavad, tuleb seal pidevalt üks ja see sama vastus. Seal on juba sõbrad ning reisimine on lihtne. Indias elavad inimesed on väga sõbralikud ning nad ei unusta sind, kui oled korra juba nende juures käinud. Külalistemaja, kus nad igakord peatuvad, ei ole juba peale esimest aastat lihtsalt üks suvaline külalistemaja, kus ööbida, vaid see on nagu sõbra kodu. Sealne teenindus on väga individuaalne ning ettevõtjad hoolivad oma klientidest tõesti. Seda tõestab juba fakt, et isegi kui sa seal korra oled külastajana ära käinud, suhtlevad nad sinuga ikka edasi- helistades... nagu sõbraga :) Hoiavad suhet ning tekitavad inimesed soovi tagasi minna.

Individuaalsus ning sõbralikkus tekitavad alati inimestes tunde, et nad tahavad seda veel ja veel ja veel. Kas pole mitte hea turundusnipp, kuidas endale püsiklientuuri võita? Minu arust küll. Igatahes, kui teil on plaanis kunagi Indiasse minna, siis arvestage juba, et võite "armuda" sealsetsse inimestesse ning sattuda tsüklisse, kus hakkate seda kohta külastama iga aasta. Pole ju enam ammu uudis, kuidas mitmed inimesed külastavad seda müstilist maad aastast aastasse ning seletavad seda asjaolu, et seal on nii hea, rahulik ning inimesed on sõbralikud... Sõbralikkus on India edu võti :) või siis nokia?



No comments:

Post a Comment